2012-06-01

Huidverbetering met de Age-Smart lijn van Dermalogica

Huidverzorging is nog nooit zo wetenschappelijk geweest! Rimpels zijn slechts één kenmerk van huidveroudering. Veranderingen in pigment, een verminderde vochtbalans, verlies van collageen (houdt de huid stevig en elastisch) en veerkracht, verslappingen laten zien hoe oud we zijn.


Wetenschappers zijn het er over eens dat externe factoren als UV-stralen en milieuvervuiling meer schade kunnen aanrichten dan intrinsieke factoren die genetisch zijn bepaald. Zij hebben lang gedacht dat de oorzaak van huidveroudering vooral te wijten is aan blootstelling aan UV-stralen. De laatste tijd zijn ze er achter gekomen dat vooral ook biochemische reacties in de huid kenmerken van huidveroudering veroorzaken.

Het gaat dan om chemische reacties die in de huid ontstaan:

  • vrije radicalen (uitlaatgassen, stofdeeltjes etc.)
  • glycosylatie (een reactie van suikermoleculen met eiwitten)
  • matrix metallo proteïnase (MMP’s) enzymen, hierdoor loopt de collageen aanmaak drastisch terug


Daarom is het zo belangrijk niet alleen wat aan zichtbare huidveroudering te doen, maar vooral ook aan het voorkomen ervan. Dat is de aanpak van Dermalogica met de producten van AGE smart. AGE smart houdt de biochemische reacties in de huid in de hand en dat leidt tot een meer egale en stralender huid met minder lijntjes en rimpels en een goede vochtbalans.


Uw huid een kostbaar bezit!

Social Media

Volg ons via Facebook

News

2021-03-07 Nieuwe peelings Ekseption